eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Lehet jelentkezni az Esterházy Art Awardra

Közzétették az Esterházy Art Award idei pályázatát, amelyre 45 év alatti magyar képzőművészek jelentkezését várják. A döntőbe jutott alkotók munkáiból december 3-tól kiállítás látható a budapesti Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban.

Az Esterházy Privatstiftung közleménye szerint a 2009-ben megalapított Esterházy Art Award célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása, illetve a kortárs képzőművészet és a nemzetközi párbeszéd támogatása.

Az alapítvány emlékeztet arra, hogy a nyertesenként 5 ezer euróval járó díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar képzőművésznek ítéli oda a független nemzetközi szakmai zsűri.

A pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint ezekkel a technikákkal operáló térinstallációkkal lehet indulni. A kiállításra rendelkezésre álló múzeumi terek lehetővé teszik a nagyobb méretű, illetve installációs művek befogadását is, ezeknek a pályaműveknek a benyújtásánál az első körben terveket, illetve vázlatokat is elfogadnak.

Pályázni a www.esterhazy-now.at weboldalon lehet június 11-ig.

A díjra olyan, felsőfokú végzettséggel, valamint magyar állampolgársággal, illetve legalább 5 éve bejelentett állandó magyarországi lakcímmel rendelkező művészek pályázhatnak, akik a díjátadó időpontjában még nem töltötték még be 45. életévüket. A benevezett alkotások a leadás pillanatában nem lehetnek 24 hónapnál régebbiek és a művész tulajdonát kell képezzék.

A nemzetközi zsűri tagjai Sandro Droschl, a grazi Künstlerhaus, Halle für Kunst & Medien igazgatója; Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum főigazgatója; Ottrubay István, a díj alapítója, az Esterházy Privatstiftung vezérigazgatója; Rieder Gábor művészettörténész, kurátor, az Artkartell művészeti igazgatója; Szegedy-Maszák Zsuzsanna, művészettörténész, a BTM Budapest Galéria vezetője; Vitus Weh, az Esterházy Privatstiftung művészeti tanácsadója, valamint Luisa Ziaja, a bécsi 21er Haus kurátora.

A beérkezett pályázatok alapján a zsűri előreláthatóan 20 pályázót jelöl a díjra; a jelöltek munkáiból 2021. december 3-tól 2022. február 13-ig kiállítás lesz látható a budapesti Ludwig Múzeumban. Az Esterházy Art Award nyertesét a kiállítás ünnepélyes megnyitóján, december 2-án hirdetik ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×