eur:
394.67
usd:
366.02
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: © reddit/PBSOD

Váratlan helyen bukkant fel egy jól ismert kép

A Louvre számítógépe művészi szintre emelte az utolsó pillanatot.

Kiállítási „tárgy” lett, méghozzá a földre vetített formában a Windows kékhalál képernyője a Louvre-ban, ahol úgy nézett ki, mint egy alternatív digitális mű - írta egy, a redditen talált fotó alapján a hvg.hu. Úgy tűnik, véletlen „balesetről” volt szó, és a múzeum egyik számítógépének képernyőképe vetült ki a földre. A képet készítő reddit-felhasználó is elismeri, két éve fotózta, csak elfelejtette közzétenni.

Az elnevezés a régebbi operációs rendszereknél egy olyan, kék hátterű képernyőképre utalt, ami akkor jelenik meg, ha olyan mértékű a rendszerhiba, amelyből a Windows már nem tud helyreállni. Ilyenkor egyetlen megoldás marad, a rendszer újraindítása. A program újabb verzióiban, így legfrissebb 10-es verzióban már nem is jelenik meg ez a képernyő.

Egyébként létezik zöldhalál is (GSoD), ezt a képernyőt a Microsoft azért hozta létre a Windows Insider programhoz, hogy meg lehessen különböztetni a Windows 10 előzetes verzióin alapuló végzetes összeomlásokat a stabil rendszeren előfordulóktól, megkönnyítve az ok kivizsgálását és a javítást.

Címlapról ajánljuk
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség

Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×