eur:
394.73
usd:
366.8
bux:
71643.9
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
2019. április 2-i kép Jeremy Irons angol színészről egy dokumentumfilm bemutatóján Rómában. A szervezők bejelentették, hogy Irons less az idei Berlinale zsűrielnöke. A 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált február 20. és március 1. között rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Fontos feladatot kapott az Oscar-díjas brit sztár

Jeremy Irons lesz a 70. Nemzetközi Berlini Filmfesztivál, a Berlinale zsűrijének elnöke.

"Nagyon örülök és megtisztelve érzem magam, hogy én vállalhatom a 2020-as Berlinale zsűrielnökének tisztjét - egy olyan fesztiválét, melyet már hosszú évek óta csodálok és mindig örömmel látogattam. Berlinbe jönni a fesztiválra különleges élvezet számomra: nemcsak arra nyújt lehetőséget, hogy visszatérjek ebbe a nagyszerű városba, hanem hogy megnézhessem ezeket a válogatott filmeket és megtárgyaljam őket kollégáimmal" - mondta az Oscar- és Golden Globe-díjas színész.

Jeremy Irons a nemzetközi filmes és színházi világ egyik legjelentősebb művésze. Számos mozis és televíziós produkcióban bizonyított, munkái során sok nemzetközi rendezővel dolgozott együtt, köztük David Lynchcsel, Ridley Scottal, Volker Schlöndorffal, Bernardo Bertoluccival és sok más alkotóval. Először 2011-ben érkezett vendégként a Berlinaléra, a Krízispont című film főszereplőjeként.

A színész számára a világhírnevet az Utolsó látogatás című sorozat és A francia hadnagy szeretője című film hozta meg számára 1981-ben.

Filmes karrierje előtt színházi színészként volt ismert, többek között a londoni West Enden. A Royal Shakespeare Company tagjaként filmes sikerei után is hű maradt a színpadhoz.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×