eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Kék színnel világítják meg a gyermekjogok világnapján a Művészetek Palotáját (Müpa) 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Ez lesz a Müpában újévkor

Fischer Ádám vezényel egy bécsi együttest a Purcell Kórussal. A teremtés csendül fel. Nem is egyszer.

A Concentus Musicus Wien és a Purcell Kórus előadásában hallható újév napján két alkalommal Joseph Haydn A teremtés című alkotása Fischer Ádám vezényletével a budapesti Müpában.

A rendkívül széles repertoárral rendelkező német bariton, Thomas E. Bauer társaságában este Baráth Emőke és Szigetvári Dávid lép pódiumra. A matinékoncerten Bakonyi Marcell, Megyesi Zoltán és Rácz Rita tolmácsolják a mű legérdekesebb részleteit az ifjú közönségnek és Fischer Ádám tart interaktív ismertetőt - közölte az intézmény.

A sorozatban a karmester, Fischer Ádám személye állandó, a koncertlátogatók ezért évről évre a mű más-más vonásait fedezhetik fel. A mostani alkalom különlegesnek ígérkezik: az énekkar az 1990-ben alapított Purcell Kórus, a zenekar pedig a hajdan Nikolaus Harnoncourt karmester által vezetett Concentus Musicus Wien lesz, amely a historikus zene 20. századi újrafelfedezésekor vállalt úttörő szerepével zenetörténetet írt.

Nemcsak a magyar és a külföldi régizenei műhely találkozása hangzik érdekesnek, hanem az is, hogy Fischer Ádámnak ily módon lehetősége lesz historikus A teremtést vezényelni, s ez egyben a zenekarral történő első együttműködése is lesz.

Címlapról ajánljuk
Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

Olyan betegséget terjesztenek már itthon is a szúnyogok, ami ellen nincs védőoltás

A tavalyi évhez képest háromszorosára nőtt a nyugat-nílusi lázzal fertőzöttek száma Magyarországon, a 2018-as járvány adatait azonban még messze nem közelíti meg. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ kimutatásai szerint itthon az idén eddig 99-en kapták el a vírust, a legtöbb eset Budapesten, Pest és Hajdú-Bihar vármegyében volt.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×