eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Dömölky Dániel/Katona József Színház

Gothár-ügy: közleményben szólt vissza a kormánynak a Katona József Színház

A teljes társulat által megfogalmazott közlemény kiáll amellett, hogy nem kér a nyomásból, Máté Gábor marad a vezetőjük.

Minden "nemtelen és a valós tények ismerete nélküli támadást" visszautasít a budapesti Katona József Színház a Gothár-ügyben egy szombaton kelt közleményben, miután úgy érzékeli, a kulturális kormányzat ítélete szerint a Katonában eltussolták Gothár Péter korábbi zaklatási ügyeit.

"A Gothár-ügyben a vezetőség a társulat egyöntetű támogatásával a hivatalos eljárásrendnek megfelelően járt el,

ezt független szakértők bevonásával lefolytatott vizsgálat is igazolta. Felnőtt emberekként színházunkban nyíltan kommunikálunk, semmilyen kényszerítő erő alatt nem álltunk és nem állunk" - fogalmaz a szánházi társulat egészének közleménye. A színház "minden valótlan híresztelés esetén megteszi a szükséges jogi lépéseket".

Kijelentik, hogy

a Katona József Színház további működését Máté Gábor személyében látják biztosítottnak.

"Felháborítónak tarjuk, hogy egy transzparens, de az áldozatokat védő kommunikációnak 2019-ben az lehet a következménye Magyarországon, hogy egy felelős, az eljárásrendnek megfelelően eljáró vezetőt ilyen módon hurcoljanak meg" - folytatja a közlés, amely elutasítja azokat a rágalmakat, melyek "zaklatónak", bűncselekményeket eltussolónak tünteti fel a Katonát.

A színház érzékelve, hogy "a kormányzat épp az egész magyar színházi életet - függetleneket és kőszínháziakat - akarja ellehetetleníteni", arra kéri a véleményével egyetértőket, hogy december 9-én, hétfőn este 6-kor legyenek ott a színházvédő tüntetésen a Városháza előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az oroszok egy újabb települést foglaltak el – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Az oroszok bejelentették: elfoglalták a donyecki Szumi települést. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×