eur:
394.61
usd:
365.82
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Cannes, 2018. május 9.Penélope Cruz spanyol színésznő az Everybody Knows című filmje bemutatója alkalmából tartott sajtóértekezleten a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. május 9-én. Az idei filmes seregszemle május 19-ig tart a dél-franciaországi városban. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Penélope Cruz lesz a legfiatalabb kitüntetett

A spanyol színésznő vehet át életműdíjat az idei a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A 45 éves, világhírű Oscar-díjas spanyol művész ráadásul ebben az évben a fesztivál arca is; fekete-fehér portréja díszíti az esemény hivatalos plakátját, amelyet a kitüntetés bejelentésével egy időben mutattak be.

A Donostia-díjat az elmúlt években olyan kiváló, nemzetközileg is elismert filmes alkotók kapták meg, mint például Judi Dench, Monica Bellucci, Antonio Banderas és Robert De Niro.

Penélope Cruz az elismerést hatalmas megtiszteltetésnek nevezte a döntést követően kiadott közleményében, amelyben meghatottságát és köszönetét tolmácsolta az "ország legfontosabb filmfesztiválja" szervezőinek.

A baszk tengerparti városban szeptember 20. és 28. között rendezik meg immár 67. alkalommal a filmes seregszemlét, amely a cannes-i, a velencei és a berlini mustrával együtt Európa négy legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválja közé tartozik.

A hivatalos versenyprogram összeállítása még nem zárult le. Komoly esélyekkel indul Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című alkotása is, amely Cannes-ban versenyez a jövő héten kezdődő fesztiválon és amelyben Penélope Cruz is szerepel.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×