eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Az Operaház művészei Bach Kávékantátáját adják elő a Bach Mindenkinek Fesztiválon a Kisföldalatti Hősök terei megállójában 2018. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Különleges koncertek a Bach Mindenkinek Fesztiválon

Ismét Bach muzsikája szól köztereken, aluljárókban, templomokban és persze koncerttermekben országszerte a Bach Mindenkinek Fesztiválon. Tíz nap alatt 250 helyszínen háromezer fellépő várja az érdeklődőket az ingyenes programokra.

2015-ban indult el a Bach Mincenkinek Fesztivál, azzal a céllal, hogy a klasszikus zenét mindenkihez eljutassa. Mára egy nagy fesztivállá nőtte ki magát, az idei eseménysorozaton 71 település 250 helyszínén több mint háromezer fellépővel várják a közönséget – mondta Kovács Zalán László, a fesztivál igazgatója.

A programok ingyenesek, de egyes koncertekre regisztrálni kell. A fesztivál célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni, amellyel egy lélegeztetőgép vásárlását segítik.

Idén is neves művészek szólaltatnak meg érdekes hangszerek a köztereken, aluljárókban, templomokban és koncerttermekben.

Az igazgató kiemelte, hogy március 18-án a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban a Magyar Állami Operaház együttese ad koncertet Oberfrank Péter vezényletével, Szirtes Edina Mókus hegedűművész és Kovács Zalán László tubaművész közreműködésével.

A Gödöllői Királyi Kastélyban március 23-án a Magyar Honvédség Tata Helyőrségi Zenekara lép fel Balázs Attila őrnagy és Medveczky Ádám dirigálásával, közreműködik Bábel Klára hárfaművész, Harcsa Veronika énekművész és Demeniv Mihály harmonikaművész.

Március 23-án a Kálvin téri református templom előtt tartanak közös koráléneklés. Arany János mellett Hoppál Péter miniszteri biztos is vezényel majd.

A részletes programot itt lehet megtalálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×