eur:
394.53
usd:
366.59
bux:
71566.18
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Velence, 2018. szeptember 3.Nemes Jeles László rendező, Jakab Juli magyar és Vlad Ivanov román színész (b-j) a Napszállta című filmjük bemutatója előtti fotózáson a 75. Velencei Filmfesztiválon 2018. szeptember 3-án. (MTI/AP/Invision/Joel C Ryan)
Nyitókép: MTI/AP/Invision/Joel C Ryan

Nemes Jeles László új filmjét nevezi Magyarország az Oscar-díjért

A Napszálltát, Nemes Jeles László filmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű Oscar-díjért - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-t.

A magyar nevezettről döntő testületben a filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai - Havas Ágnes vezérigazgató; Hegedűs Bálint forgatókönyvíró; Kálmán András forgalmazási szakember; Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna kormánybiztos - mellett Deák Kristóf, az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm rendezője és Szabó Gábor operatőr vett részt.

Az Oscar-díjra nevezett alkotások közül az Amerikai Filmakadémia képviselői választják ki január elején az öt jelölt játékfilmet. A jelöltek listáját 2019. január 22-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjak ünnepélyes átadására február 24-én kerül majd sor Los Angelesben.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×