eur:
394.65
usd:
365.94
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Budapest, 2017. szeptember 27. Lázár Kati (eredeti neve: Lazarovits Katalin) Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, rendező, kiváló művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Básti Juli Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja munkásságát idézték meg 60. születésnapja alkalmából.  MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Életműdíjat kap Lázár Kati

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló művész szeptember 20-án veheti át az elismerést, amit a Színházi Kritikusok Céhe szavazott meg neki.

A 70 éves művésznek ünnepélyes keretek között, a Budapest Bábszínházban, a Kritikusdíj-átadó gálaesten nyújtják át a díjat - írja a szinhaz.hu.

Lázár Kati karrierje 45 évvel ezelőtt, a 25. Színháznál kezdődött. Dolgozott Miskolcon és Szolnokon is, majd a hetvenes évek végén a Nemzetihez került. 1980 és 1991 között a kaposvári Csiky Gergely Színház művésznője volt. Itt már rendezőként és színészpedagógusként is kipróbálta magát, majd ismét Pesten, a Merlin Színház igazgatójaként indította el Jordán Tamással közösen a Merlin Színészképző Műhelyt. Jelenleg a Katona József Színházban vengégszerepel rendszeresen.

A színésznő két évtizedig Jordán Tamás élettársa volt, lányuk, Jordán Adél szintén színészművész. Lázár 1986-ban kapta meg a Jászai Mari-díjat, majd 2004-ben a Kossuth-díjat.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×