eur:
394.99
usd:
367.8
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Elloptak egy értékes Renoir-festményt

Ellopták a világhírű francia festő, Auguste Renoir egyik festményét szombaton a francia fővárostól, Párizstól délnyugatra fekvő Saint-Germain-en-Laye-ban, egy nappal az árverés előtt - közölte a rendőrség.

Azt tervezték, hogy A fiatal szőke lány portréja című képet a vasárnapra tervezett aukción bocsátják eladásra. A 14x12,2 centiméteres olajfestmény becsült értéke 25-30 ezer euró. A kép bal alsó sarkában szerepelt Renoir A.R. kézjegye.

A képet abból a helyiségből lopták el, ahol azért volt kiállítva, hogy a remélt vásárlók megtekinthessék. Valaki egyszerűen leemelte a kis méretű vásznat és távozott. Eleinte senki sem vette észre a kép hiányát.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×