eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Versek - rendelésre

Költészet a la carte címmel mutatnak be verses estet a Játékszínben a színház művészeinek fellépésével, Hirtling István színművész vezetésével január utolsó hétfőjén.

A Zsurzs Kati, Szőlőskei Tímea, Szirtes Balázs és Vadász Gábor fellépésével megvalósuló produkciót január 30-án este a Játékszín Bock Színpadán láthatja a közönség - olvasható a színház közleményében.

Mint felidézik, a Játékszín nézői hasonló élményben részesülhettek a szeptemberi színházak éjszakáján, amikor a Játékszín színészei azokat a verseket és olyan stílusban mondták el, ahogy azt a nézők rendelték.

A "rendeléseket" akkor is a népszerű színész, Hirtling István vette föl - hol szellemesen, hol bájosan, hol kissé pimaszul kommentálva azokat.

A színész az Életrevalók című új előadásban az egyik főszerepet, a kerekesszékes, milliomos gyárost alakítja. A szervezők azt gondolták, hogy a verses esten is azok legyenek a partnerei, akikkel a darabban is játszik. A fölkért négy színész mellett a produkcióban részt vesz az előadás dramaturgja is, Lőkös Ildikó, aki a verseket válogatja az estre.

Az Életrevalók című film színpadi adaptációját február 4-én mutatják be Horgas Ádám rendezésében a Játékszínben.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×