eur:
392.44
usd:
362.55
bux:
0
2024. július 8. hétfő Ellák

Karadzicról akar regényt írni Coelho

Paulo Coelho, számos bestseller szerzője Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnökről akar regényt írni - adta hírül a Vecernje novosti belgrádi napilap.

Coelho fel akarja venni a kapcsolatot a háborús bűnök és népirtás miatt idén márciusban első fokon 40 év börtönre ítélt egykori boszniai szerb elnökkel - írta a lap.

A írót azok az évek érdeklik, amikor a politikus az egyik legkeresettebb háborús bűnösként Szerbiában élt és Dragan Dabic álnéven természetgyógyászként dolgozott egy magánklinikán.

Nyolc év bujkálás után tartóztatták le 2008-ban, végül a Hágai Nemzetközi Törvényszék elé állították, első fokon elítélték, ez ellen júliusban fellebbezett.

A lap szerint Coelho kész arra, hogy két hetet Hágában töltsön és végighallgassa Karadzic élettörténetét. Most a volt politikusnak kell döntenie, hajlandó-e beszélni a szerzővel.

Nem tudni, Karadzic a bujkálás idején mennyi időt töltött a szerb fővárosban. Természetgyógyászként előadásokat tartott, tévéműsorokban is megjelent.

Címlapról ajánljuk
„Egyszer belehalok” – vallott a milliomos embercsempész

„Egyszer belehalok” – vallott a milliomos embercsempész

„Felkészültem a halálra” – mondta az Európában tevékenykedő egyik embercsempész, aki tavaly egymillió eurót keresett. A magát csak Taha néven említő férfi a Sky News-nak nyilatkozott a jövedelmező üzletről, amelyben rivális bandák fenyegetik egymást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×