eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Könyvek és borok Balatonfüreden

A könyvbemutatók és irodalmi beszélgetések mellett koncertekkel és borkóstolóval várja a csütörtökön nyíló balatonfüredi könyvhét a látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a városi önkormányzat művelődési osztályvezetője.

Cserép László elmondta, hogy a programok összeállításakor igyekeznek kiszolgálni a balatoni előszezon vendégeinek igényeit is, az irodalmi rendezvények mellett így évről évre helyet kapnak a zenei, valamint a gasztronómiai programok is.

A fesztivál díszvendége Bodor Ádám író lesz, akivel Boka László irodalomtörténész beszélget - közölte.

Bemutatják Beck Andrea Titoktündér, Kositzky Attila Vadászpilóták és bajtársaik című könyvét, de a közelmúltban elhunyt, balatonfüredi kötődésű Szekeres Károly keramikusművész albumával, Fried István Jókai Mórról másképpen című új kötetével, valamint Kodolányi Gyula Üzenetek W.Sh.-től című művével is most találkozhatnak először az irodalom és a művészet kedvelői - részletezte Cserép László.

Hozzátette: Praznovszky Mihály irodalomtörténész Vidám kalandok a vajdával címmel tart rendhagyó irodalomórát a Lóczy Gimnáziumban Eötvös Károly halálának századik évfordulójához kapcsolódóan.

A rendezvényen fellép a Csopak Demizson Allstars Orchestra, a Gayer Mátyás Trio a Molnár-Gyányi duo, a Mörk, a BalaTone Quartett, Király Martina és Bogdán Norbert.

Szombaton délelőtt a ringató játszóház és Danny Bain várja a gyerekeket, a Danny mesél című könyv zenés bemutatójával.

Délután Orbán János Dénes és Muszka Sándor költő részvételével Fehérnépecske bugyiharisnyában, avagy alkalmi mesék idegbeteg fölnöttőknek címmel vidám székely irodalmi előadás várja a közönséget. Este a sörgyártás történetéről szóló előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők és a Zirci Apátsági Sörfőzde italait lehet majd kóstolni, valamint bemutatják a balatonfüredi Tempevölgy folyóirat legújabb számát - sorolta a szakember.

A fesztivál zárónapján a Paradicsomleves betűtésztával - Etetős versek a menzáról című könyv verseiből ad elő a Kompánia Társulat, majd a Hát (m)ilyenek a macskák? címmel, Sajdik Ferenc könyve alapján készült animációs filmet vetítik - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×