eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Gyermeknapra jön a nyári Mikulás

A Mikulásgyár idén a melegebb időszakokban is működteti adománygyűjtő üzemét. A gyereknaphoz kapcsolódva most hétvégén a Millenáris-parkban nyitnak ki, ide várják az adományokat.

A karitatív akció keretében elsősorban tartós élelmiszereket várnak, de tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó minőségű játékokat is átvesznek az önkéntesek - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A Mikulásgyár ezúttal az egészséges táplálkozás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Zsolnai Endre, a karitatív akció szervezője szerint minden gyermek számára arra lenne szükség, hogy olyan élelmiszerekhez jusson, amelyek vitaminokban és tápanyagokban gazdagok. Különösen fontos lenne ez a szegényebb családokban élő gyermekeknek, amelyekben az egészséges étkezés megoldása problémát jelent, így az asztalra leginkább csak kenyér, tészta és krumpli kerül. Az adományozóktól most azt kéri a Mikulásgyár, hozzanak dobozos gyümölcsleveket is.

A két nap alatt összegyűlt adományokat a Magyar Posta és Posta Logisztika segítségével juttatják el a Vöröskereszthez és onnan a rászorulókhoz.

Zsolnai Endre elmondta: a londoni Szív- és Tüdőgyógyász Társaság korábbi felismerése szerint azoknál a gyerekeknél, akik naponta legalább egyszer ittak 100 százalékos almalevet, 47 százalékkal csökkent az asztmás roham előfordulása, szemben azokkal, akik egy hónapban csak egyszer, vagy ennél is kevesebbszer fogyasztották. Az alma fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású a cukorbetegség esetén, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet.

A Mikulásgyár mellett a helyszínen számos gyerekprogram lesz, az adományt hozók a legtöbbet ingyenesen látogathatják. Az akció május 28-án és 29-én lesz 10 és 18 óra között.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×