eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Világvízióssá bővülne az Eurovíziós Dalfesztivál

Az Eurovíziós Dalfesztivál globálissá bővítéséről évek óta gondolkodnak, ezúttal azonban az első lépést is megtették: a svéd SVT tévécsatorna tudósítása szerint európai, amerikai és kínai szakemberek tárgyalnak a bővítésről, Világvízió lenne a neve.

A Gomorron Sverige című adásban Martin Österdahl, az Eurovíziós Dalfesztivál svéd producere elmondta, hogy Kína és az Egyesült Államok már felvette a kapcsolatot az Európai Műsorsugárzók Uniójával (EBU).

A producer szerint jelenleg arról tárgyalnak a szakemberek, hogyan lehetne megrendezni a közös döntővel záródó kontinentális dalversenyeket, az Eurovízió mintájára az Amerikavíziót és az Ázsiavíziót.

Egyelőre nem lehet megjósolni, mikorra valósulhat meg az elképzelés. Österdahl szerint az első lépés az lenne, hogy Amerikában és Ázsiában is megrendeznék a saját kontinensviadalokat.

Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A szélerőművek segítettek átvészelni a brutális nyári éjszakákat Magyarországon

A szélerőművek segítettek átvészelni a brutális nyári éjszakákat Magyarországon

A magyarországi szélerőművek az elmúlt nyár legnagyobb áramfogyasztású, -importigényű és legmagasabb villamosenergia-árú legforróbb időszakaiban is jelentősen hozzájárultak az áramigény kielégítéséhez. A turbinák közel 14%-os átlagos kihasználtsággal termeltek a nyár hőségriasztásos napjain sötétedés után, 20 és 22 óra között, amikor napenergia hiányában a magyar villamosenergia-import és a piaci árak rendszeresen megugrottak. Az eredmények alátámasztani látszanak, hogy a szélerőmű-állomány észszerű bővítése csökkenthetné az ország függőségét az áram- és gázimporttól, és mérsékelhetné a kapcsolódó költségeket, nem beszélve a kedvező környezeti hatásokról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×