eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Színes programok Óbuda Napján

Családi programokkal, koncertekkel, gasztronómiai rendezvényekkel és múzeumi élményekkel is készül május 7-én Óbuda napja alkalmából a III. kerület. Az ingyenes programokról Lőrincz Edina, a szervező Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója beszélt az InfoRádióban.

„Budapest III. kerületének, Óbudának a védőszentje Szent Flórián, a napja május 4-re esik, de mi mindig a hét végén ünnepeljük. Idén május 7-én lesz Óbuda Napja, de már 6-án elkezdjük az ünneplést, hiszen a Fő téren és környékén már elkezdődnek a programok, 18 órakor Budapest Voices, este pedig Péterfy Bori koncert” - emelte ki az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

Lőrincz Edina elmondta, három helyszínen zajlanak az események.

„A Csobánka téren a szokásos Közbiztonsági napon a bemutatók után, délután az Alma Együttes és Anna & The Barbies lép fel. Csillaghegyen lezárjuk a Mátyás király utat, reggel a Kiskalász zenekar kezd, meg lehet kóstolni Óbuda tortáját, délután lesz Budafolk Band koncert és Berecz András mesél, este pedig Demjén Ferenc nagykoncertje lesz.”

A szervező hozzátette: „a legnagyobb szabású program most is a Fő téren és környékén, tíz helyszínen lesz. Az esernyős szobroknál (Varga Imre Várakozók című alkotása) egy gasztroudvar létesül, a Szentlélek téren lesz a fő koncertprogram. Délelőtt Halász Judit kezd, majd az Óbudai Danubia Zenekar zenél, délben Bús Balázs polgármester átadja az Óbuda Díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója Díjat és a Hidegkúti Nándor Emlékplakettet. Délután fellép a Kincső Néptáncegyüttes, az Ivan & The Parazol, a 30Y, az esti program pedig a Hiperkarma koncertje lesz.”

A Zichy-kastély udvarában civil udvar létesül, lesznek játszóterek, kitelepülnek az Egészségkörút szűrővizsgálatai is, valamint szabadtéri képzőművészeti kiállítás is látható lesz. Az Esernyős Óbudai Kulturális és Turisztikai Pontban és a Krúdy Gyula Könyvtárban is lesznek programok. A Fő tér közepén pedig egész nyáron nyitvatartó büfé nyílik – sorolta az Óbudai Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

„Érdemes május 7-én, Óbuda napján eljönni hozzánk!” - hangsúlyozta Lőrincz Edina.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×