eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Meghalt Baráth Lajos

Életének 71. évében elhunyt Baráth Lajos író - tudatta a család.

Baráth Lajos 1957 és 1964 között a Diósgyőri Munkás, 1964-től 1971-ig az Észak-Magyarország, majd a tatabányai Dolgozók Lapja munkatársa volt. 1971-től szabadfoglalkozásúként dolgozott.

Regényeket, kisregényeket és elbeszéléseket írt. Történelmi regénye A félelem földje 1975-ben jelent meg. Főbb művei közé tarozik a Miért hullámzik a tenger? című elbeszéléskötete, amely 1977-ben, utolsó regénye A folyosó, amely 1989-ben jelent meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×