eur:
394.69
usd:
355.35
bux:
72263.65
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Huszonöt német múzeum hozza kincseit Budapestre

Egy hét múlva nyílik a Magyar nemzeti Galériában Nemzeti kincsek Németországból. Luthertől a Bauhausig című kiállítás, amelyen huszonöt múzeum kincsei lesznek megtekinthetők.

A budapesti Magyar Nemzeti Galéria a Nemzeti Kulturális Intézmények Konferenciájával együttműködve mutatja be a kiállítást.

A Német-Magyar Kulturális Évad keretében huszonöt németországi múzeum és műgyűjtemény tárja a látogatók elé művészeti, természeti és tudományos kincseit.

A 350 műtárgy - festmények, szobrok, rajzok, irodalmi és zenei művek, ékszerek - alkalmat nyújtanak a barangolásra az európai művészet- és kultúrtörténet ötszáz évén át.

Egyes műveken, személyeken és művészeken keresztül a kiállítás kapcsolatot teremt Magyarországgal is, például Szent Erzsébet, Liszt Ferenc, valamint a Bauhaus művészei, Breuer Marcell és Moholy-Nagy László révén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×