eur:
394.91
usd:
356.6
bux:
72622.51
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Zöld kártya a "bevállalósoknak"

A randikártya az idei EFOTT újdonsága. Keddtől a Beatrice-koncertjének teljes közönsége megtudhatja rólad, hogy randiképes vagy-e vagy sem. A szervezők szerint ezzel mindenki rengeteg időt spórol.

A hagyományokhoz híven rockkoncertekkel, színházi előadásokkal, filmvetítésekkel várják a fiatalokat az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára. A rendezvényt ezúttal a Balaton partján, Zamárdiban rendezik meg keddtől szombatig.

A nyitó napon, Deák Bill Gyulát, a Beatricét, a Hobo Blues Bandet, és a Bikinit is hallhatják a látogatók. A Tankcsapda szerdán lép színpadra, őket követi a Quimby.

Csütörtökön a Sziámi, a Ghymes, a Republic és a Hooligans áll a hallgatóság elé, pénteken pedig a Heaven Street Seven, a Hiperkarma és a KFT is színpadra lép. A szombati záró estén Ganxta Zoleet, az Emil Rulezt és a Kispál és a Borzot is meghallgathatják a látogatók.

A találkozó érdekessége, hogy idén először úgynevezett randikártyát akaszthatnak a nyakukba a látogatók.

A kártyán a közlekedési lámpa jelzéseihez hasonlóan piros, sárga vagy zöld jelzéseket állíthatnak be.

A piros azt jelenti, hogy viselője foglalt, a sárga a tartós kapcsolatot keresőket jelöli, míg a zöld azt jelenti: "az illető bevállalós, tehát Woodstock" - magyarázzák a szervezők a jeleket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Megtudtuk, hogy mire költi Magyarország a nagy kínai hitel egy részét

Megtudtuk, hogy mire költi Magyarország a nagy kínai hitel egy részét

Elektromos gépjármű töltőállomások vidéki telepítésére költi a kormány az idén tavasszal felvett 1 milliárd eurós kínai hitel egy részét – tudta meg a Portfolio. Ezt a célt az EU-s helyreállítási hitelkeret terhére tervezte megvalósítani a kormány a megjelenés előtt álló, 28 milliárd forintos pályázatból. A brüsszeli pénz azonban valószínűleg nem, vagy késve érkezik meg, ezért tervezi beforgatni a pályázat mögé a kínai hitelt a kormány; addig pedig jól jön a magyar állami költségvetésnek a tavasszal már felvett kínai pénz. Értesülésünk afelé mutat, hogy nemcsak a 28 milliárdos készülő, hanem a már megjelent 30 milliárd forintos elektromos járművásárlási EU-pályázat mögé is a kínai hitel egy részét forgatja be a kormány.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×