eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A Nobel-díjas Harold Pinter nem megy Stockholmba

Egészségi állapota miatt nem vesz részt sem a Nobel-díjasok hagyományos előadásán, sem a díjátadáson az irodalmi Nobel-díj idei kitüntetettje, Harold Pinter brit drámaíró - jelentette be csütörtökön Londonban az író ügyvédje.

Orvosai azt tanácsolták a 75 éves, rákbeteg brit írónak, hogy semmiféle utazásra ne vállalkozzon - mondta az ügyvédnő, Judy Daish.

Mindamellett Harold Pinter megírja beszédét, amit rögzítenek és kivetítenek majd Stockholmban.

Az író a múlt héten még azt tervezte, hogy elutazik Stockholmba, és december 7-én - a többi díjazotthoz hasonlóan - elmondja beszédét, de a 10-ei díjátadón már nem leszb jelen.

Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×