eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
CONCORD, NEW HAMPSHIRE - OCTOBER 22: U.S. President Joe Biden delivers remarks at NHTI Concord Community College on October 22, 2024 in Concord, New Hampshire. The visit was to highlight the Biden-Harris administrations goal of lowering the cost of prescription drugs. (Photo by Scott Eisen/Getty Images)
Nyitókép: Scott Eisen/Getty Images

Joe Biden: le kell csuknunk Donald Trumpot

Az amerikai elnök egy New Hampshire-i kampányrendezvényen tett újabb erős kijelentést, de rögtön korrigálta magát, mert hozzátette: politikailag kell bezárni Donald Trumpot. A republikánusok kampánystábja felszólította a demokraták elnökjelöltjét, Kamala Harrist, hogy ítélje el Joe Biden nyilatkozatát.

Joe Biden amerikai elnök még kedden, az egyik New Hampshire-i demokrata pártközpontban tartott beszédében Donald Trump bebörtönzését szorgalmazta – írja a The New York Post beszámolója alapján a hirado.hu.

„Ha ezt öt évvel ezelőtt mondtam volna, akkor engem dugtak volna rács mögé: le kell őt csuknunk” – jelentette ki a 81 éves amerikai elnök, aki amint kimondta ezt a mondatot, azonnal tett egy kiegészítést:

„politikai értelemben kell lecsuknunk – vagyis zárjuk ki, ezt kell tennünk”.

A kampányeseményen Joe Biden arra figyelmeztetett, hogy a demokrácia forog kockán a közelgő választásokon, mert megítélése szerint Donald Trump komoly veszélyt jelent a jogállamiságra.

Az amerikai elnök közölte: ha Donald Trump újra hatalomra kerülne, hozzá lojális embereket nevezne ki kormányzati tisztviselőknek, és visszaélne a Legfelsőbb Bíróság egy közelmúltbeli döntésével, hogy megszabaduljon mindenkitől, akit fenyegetést jelent rá nézve. Joe Biden a „politikai értelemben bezárni” kijelentéssel Donald Trump 2016-os kampányára utalt vissza, amikor szerinte Trump és támogatói hasonló kifejezéseket használtak Hillary Clintonnal szemben.

A Republikánus Párt kampánycsapata nem hagyta szó nélkül Joe Biden kijelentését, és elítélte az elhangzottakat. Közleményükben úgy fogalmaztak, Joe Biden „csak bevallotta az igazságot: ő és Kamala Harris régóta azt tervezik, hogy bebörtönözzék politikai ellenfelüket, Trump elnököt, mivel tisztességes versenyben nem tudják legyőzni”.

A republikánusok szerint a Harris-Biden adminisztráció „valódi fenyegetés” a demokráciára nézve, és felszólították Kamala Harrist, hogy ítélje el Joe Biden „szégyenteljes” nyilatkozatát.

Címlapról ajánljuk
Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jól és zavartalanul működik az egységes ügyeleti rendszer. Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta: Budapesten az október 1-jei indulás óta már több mint ötezer beteget láttak el, köztük 1300 18 éven alulit. A szóvivő azt is közölte: a betegek 95 százaléka enyhe tünetekkel keresi fel az ügyeletet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 26. 07:15
×
×
×
×