eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Elon Musk és Donald Trump
Nyitókép: X / Elon Musk

Elon Musk sajátos módon támogatja Donald Trump kampányát

A milliárdos vállalkozó november 5-ig naponta hatalmas összeget sorsol ki a Trumpot támogatók között.

Azokban a szövetségi államokban, ahol fej-fej mellett áll Donald Trump és Kamala Harris újfajta sorsjátékot hirdetett meg Elon Musk. A nyertest azok közül sorsolják ki, akik aláírják az Elon Musk által kezdeményezett alkotmánypárti petíciót, amelyet azért hozott létre, hogy támogassa Donald Trump republikánus jelöltet. A sajátos nyereményjáték egészen november 5-ig, a választásokig tart – számolt be róla a BBC.

Az első csekket szombat este, a pennsylvaniai városháza rendezvényén adták át egy meglepett résztvevőnek. Pennsylvania kormányzója, a Kamala Harrist támogató demokrata, Josh Shapiro „rendkívül aggasztónak” nevezte a milliárdos kezdeményezését. Azt nyilatkozta az NBC News választási műsorának:

a hatóságoknak meg kellene vizsgálniuk, hogy az ilyen kifizetések megfelelnek-e az Egyesült Államok törvényeinek.

A versenyen Pennsylvania, Georgia, Nevada, Arizona, Michigan, Wisconsin és Észak-Karolina szavazói vehetnek részt, minden olyan kulcsfontosságú, úgynevezett billegő államban, ahol csak nagyon kicsi a két elnök-jelölt közötti különbség.

A BBC idézte Rick Hasen választási jogi szakértőt, aki szerint Elon Musk nyereményjátéka „egyértelműen törvénysértő”. A szövetségi törvény ugyanis kimondja, hogy „aki fizet, fizetést ajánl, vagy fizetést elfogad a szavazáshoz való regisztrációért vagy a szavazásért”, 10 000 dolláros pénzbüntetésre vagy öt év börtönbüntetésre számíthat.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×