eur:
401.05
usd:
368.25
bux:
74701.27
2024. október 16. szerda Gál
A drónképen hazájuk lobogóját fogják ukrán katonák a „Kupjanszk körzet” jelentésű kidöntött turistainstallációnál az orosz erőktől nemrégiben visszafoglalt Kupjanszkban, a kelet-ukrajnai Harkiv megyében 2022. szeptember 14-én, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök harkivi látogatásának napján.
Nyitókép: MTI/AP/Kosztyantin Liberov

Kiürítenek két, csaknem elnéptelenedett ukrajnai várost

Az orosz hadi tevékenység nagyon aktív, víz, áram, fűtés végveszélyben. Viszik azt is, aki nem akar menni.

Kiürítik az ukrajnai Kupjanszk városát, minden lakosnak mennie kell - írja a Kyiv Independentre hivatkozva a Portfolio. A parancsot az ukrán hatóságok adták ki.

A terület (Harkiv) kormányzója, Oleh Szinyjehubov szerint az orosz hadsereg "nagyon aktív a környéken", folyamatosan támadják a város kritikus infrastruktúráját, víz, áram és fűtés nélkül márpedig lehetetlen itt maradni.

Kupjanszk sorsán Borova városa is osztozik.

Viszik azokat is, akik nem akarnak menni.

Kupjanszkban 3000 civil maradt a korábbi 26 ezer helyett. Fontos logisztikai és vasúti központ, innen elvileg támadható Donyeck valamennyi nagyvárosa, igaz, korábban ezzel hiába próbálkozott Oroszország.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Európa elesett, talán már csak az EKB mentheti meg

Európa elesett, talán már csak az EKB mentheti meg

Ismét nagy döntés előtt áll az Európai Központi Bank (EKB), hiszen nem akármilyen környezetben kell határoznia a kamatokról: az európai gazdaság épp recesszióba csúszik, eközben az infláció mégis ragadós. A helyzetet tovább bonyolítják a közel-keleti fejlemények és a bizonytalan mértékű kínai gazdasági stimulus is. Ilyen körülmények között nincs könnyű dolga az EKB-nak, még akkor sem, ha a kamatdöntés iránya egyértelműnek tűnik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×