eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa
Queue refugee. Waiting people line, migration conflict, mob young iraq immigrants on border, long crowd coming patience poor persons, migrations problem, vector illustration. Crowd migration illegal
Nyitókép: S-S-S/Getty Images

Norvégia is visszaállítja a határellenőrzést

A határellenőrzés egyelőre október 22-ig tart.

Norvégia ideiglenes határellenőrzést vezet be a két EU-tagországgal közös határain, miután a norvég rendőrség belbiztonsági szolgálata korábban megemelte az ország terrorfenyegetettségi szintjét - közölte szombaton a rendőrség.

A határellenőrzés egyelőre október 22-ig tart.

A közleményben a norvég rendőrség belbiztonsági szolgálatának (PST) október 8-i bejelentésére hivatkoztak, amely mérsékeltről magasra, azaz az ötfokozatú skála második legmagasabb szintjére emelte Norvégia fenyegetettségi szintjét. A hivatal kiemelte, hogy különösen a zsidó és izraeli célpontok fenyegetettsége nőtt meg.

Norvégia nem tagja az Európai Uniónak, de része a schengeni övezetnek, amelyen belül útlevél-ellenőrzés nélkül utazhatnak a tagországok állampolgárai. Norvégiának a szárazföldön (Oroszországon kívül) Svédországgal és Finnországgal van közös határa. Mindkét utóbbi ország tagja az Európai Uniónak, a NATO-nak és a schengeni övezetnek.

A rendőrségi közlemény szerint nem minden utazót ellenőriznek a határon, és nem kell késésekre számítani az ellenőrzések miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×