eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália
Picture of conventionnal missile warheads, Russian made, on a rocket launcher, orientated towards a blue sky. A warhead is the explosive or toxic material that is delivered by a missile, rocket, or torpedo. It is a type of bomb.
Nyitókép: BalkansCat/Getty Images

A Hezbollah szerint Izraelnek egyáltalán nincs helye a térségben

A libanoni síita szervezet ismét tagadta Izrael létjogosultságát a zsidó állam ellen egy évvel ezelőtt elkövetett iszlamista terrortámadás első évfordulóján közzétett nyilatkozatában.

Izraelnek nincs helye "a térségünkben, a társadalmi, kulturális és emberi struktúránkban" - közölte a fegyveres szervezet.

A szintén iráni támogatását élvező Hamász iszlamista terrorszervezet 2023. októberi támadását "hősies hadműveletnek" nevezte, amelynek szerintük történelmi és stratégiai következményei lesznek a Közel-Keleten.

A Hezbollah közölte: az Izrael ellen 2023. október 8-án indított támadásokkal szolidaritásukat fejezik ki a Hamásszal. A Hezbollah úgy véli, hogy ezáltal "az igazság, az igazságosság és a teljes emberiség" oldalán áll, és Libanont védelmezi.

2023. október 7-én hajnalban a Hamász és más palesztin terrorszervezetek fegyveresei meglepetésszerű támadást indítottak a Gázai övezetből, betörtek Izrael déli részébe, ahol mintegy 1200 embert meggyilkoltak, több ezret megsebesítettek, 264 embert elhurcoltak, akik közül 101 még ma is a fogságban van.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×