eur:
397.19
usd:
357.39
bux:
74102.68
2024. október 1. kedd Malvin
Threads, a Meta új közösségi média-platformja
Nyitókép: Unsplash

Jelszógond a Metánál

A tech-vállalat több száz millió felhasználó jelszavait tárolták titkosítatlan, könnyen hozzáférhető formában.

Az ír adatvédelmi hatóság (DPC) 100 millió dolláros (35,5 milliárd forintos) pénzbírságot szabott ki a Metára, a Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot tulajdonló vállalatról ugyanis kiderült, hogy több száz millió felhasználó jelszavait egyszerű szöveges dokumentumként tárolta - írja a Bleeping Computer cikke nyomán a 24.hu.

Az incidens még 2019-ben történt, a Meta abban az időben jelenzte a DPC-nek, hogy

egy véletlen következtében sima szövegfájlként tárolt belső rendszerein rengeteg jelszót kriptográfiai védelem vagy titkosítás nélkül, amire az év eleji rutinvizsgálat során jöttek rá.

A vállalat nem közölte, hogy pontosan hány felhasználó adatait érintette a szerencsétlen véletlen, de úgy becsülik, hogy több száz millió Facebook Lite-felhasználó, több tízmillió Facebook-felhasználó és több millió Instagram-felhasználó lehetett érintett, őket értesíteni fogják.

Hozzáteszik, habár a jelszavak technikailag hozzáférhetők lettek volna külső felek számára, visszaélésnek nem találta nyomát a cég. A bírságot viszont annak ellenére sem tudja elkerülni, hogy a Meta önként tájékoztatta a bíróságot a mulasztásról, ugyanis a gyűjtés szerint négy ponton is megsértették az Általános Adatvédelmi Szabályzatot (GDPR).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esést követően kisebb felpattanás láthatunk, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×