eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin
Izraeli harckocsik a Gázai övezetben. Forrás: X / Nexta
Nyitókép: Forrás: X / Nexta

Itt az első videó a libanon elleni szárazföldi offenzíváról

Hétfő éjjel "korlátozott" szárazföldi hadműveletet indított Izrael a libanoni határa túloldalán.

A cél a Hezbollah távolabbra szorítása és annak megelőzése, hogy a libanoni terrorszervezet tagjai ne szivároghassanak át Észak-Izraelbe.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) hivatalos X-csatornáján videót is megosztott a katonai behatolási művelet kezdetéről.

A felvételeken a támadást vezető 98-as dandár látható. Mutatják, amint az izraeli katonák felszerelkeznek, eligazítást kapnak, majd elindulnak. A felvétel második felének éjjellátós képsorai valószínűleg már Libanon területén készültek, a 98-asok az IDF közlése szerint már átlépték a határt.

A Portfolio megjegyzi: A 98-as „Ha-Es” dandár egy deszantos elitalakulat, egy kifejezetten mélységi műveletekre specializált formációról van szó. A dandárt még az első libanoni háború során hozták létre, fontos szerep volt a Gázában zajló „Vaskardok” hadműveletben is 2023-ban és 2024-ben.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban, miután Izrael kedd hajnalban a határt átlépve "korlátozott hadműveletet" indított a síita milícia infrastruktúrájának felszámolására, hogy ne támadhassa az észak-izraeli településeket - közölte az izraeli hadsereg (IDF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×