eur:
397.22
usd:
357.57
bux:
74230.24
2024. október 1. kedd Malvin
Izraeli légibombák füstje száll fel a dél-libanoni Mardzsajun városánál levő Tajbeh faluból 2024. szeptember 23-án, amelynek hajnalán az izraeli hadsereg több hullámban légicsapásokat hajtott végre a palesztinokat támogató libanoni síita Hezbollah fegyveres szervezet fegyverraktárai és rakétakilövő állomásai ellen Nabatieh kormányzóságban.
Nyitókép: MTI/AP/Huszein Malla

A Fehér Ház is megszólalt a libanoni invázióról

Korábban a Pentagon is Amerika támogatásáról biztosította a zsidó államot.

Izrael önvédelemből jár el, az Egyesült Államok ezért mindenben támogatja Jeruzsálemet – idézi a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivőjét a Times of Israel. "Támogatjuk Izrael önvédelemhez való jogát a Hezbollahhal és minden Irán által támogatott terrorszervezettel szemben" – nyilatkozta a szóvivő. Hozzátette: a Fehér Ház tisztában van azzal, hogy a művelet kockázatos és ezért folyamatos egyeztetésben állnak Izraellel a veszélyek minimalizálása érdekében - írja a Portfolio.

Végeredményében egy diplomáciai megoldás az egyetlen útja a fenntartható stabilitásnak és biztonságnak az Izrael-Libanon határon”– nyilatkozta a szóvivő.

Korábban a Pentagon is Amerika támogatásáról biztosította a zsidó államot.

Az izraeli hadsereg kedd hajnalban jelentette be, hogy korlátozott katonai műveleteket indított Libanonban, az izraeli határ mentén. Az ország déli részén végrehajtott műveletekben a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezethez tartozó célpontokat támadnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×