eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Fence wire mesh barbed wire, seamless vector silhouette
Nyitókép: Nosyrevy/Getty Images

Két halálos ítéletet is végrehajtottak az Egyesült Államokban

Az egyik elítélt két percig szenvedett a nitrogéngáztól.

Két halálos ítéletet hajtottak végre csütörtökön az Egyesült Államokban.

Oklahoma államban méreginjekcióval végezték ki az 52 éves Emmanuel Littlejohnt, akit azért ítéltek halálra, mert 1992-ben egy bolti rablás közben meggyilkolt egy férfit. Littlejohn mindvégig azt állította, hogy a gyilkosságot bűntársa követte el, ám kegyelmi kérvényét elutasították.

Alabama államban nitrogéngázzal hajtották végre az 59 éves Alan Miller kivégzését. Millert három munkatársa 1999-ben történt megöléséért ítélték halálra. A helyi média szerint a férfi mintegy két percig szenvedett, mielőtt meghalt.

Alabama egyike annak a három amerikai államnak, amely engedélyezi a nitrogéngázzal történő kivégzési módszert, amit számos ország kifogásol. Miller a második elítélt volt, akit nitrogéngázzal végeztek ki.

Milleren már 2022-ben végre akarták hajtani a halálos ítéletet méreginjekcióval, de a szer beadásával kapcsolatban felmerült problémák miatt elhalasztották a kivégzést. Az Egyesült Államok 23 államában már eltörölték, hat további államban pedig felfüggesztették a halálbüntetést.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×