eur:
394.6
usd:
354.93
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Az ukrán elnöki sajtóiroda által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök látogatást tesz a 14. gépesített dandár parancsnoki állásán a kelet-ukrajnai Kupjanszkban 2024. február 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda

Már majdnem elkészült az ukránok győzelmi terve

Volodimir Zelenszkij szerint már 90 százalékig kész van a mesterterv, hogy hogyan fogja Ukrajna megnyerni a háborút. Jövő héten be is tervezi mutatni a nyugati szövetségeseknek.

Volodimir Zelenszkij azt mondta tegnap este az ukrán lakosságnak: az új győzelmi terv az ukrán nemzet minden fontos szektorának munkáját magában foglalja, a megvalósításhoz kell majd a politikai, diplomáciai, gazdasági szektor teljes együttműködése - írja az Ukrainszka Pravda híradása nyomán a Portfolio.

A különféle lépések, melyek a győzelem felé vezetnek, már egyértelműen részletezve és tisztázva vannak, a cél pedig egy fair és tartós béke megteremtése. Volodimir Zelenszkij úgy fogalmazott: "Minden egyes lépésnél egyértelmű lista van, amely részletezi, mi erősít majd meg minket. Semmi nem lehetetlen ezzel a tervvel. 90 százalékosan készen áll minden."

Az ukrán elnök jövő héten tervezi bemutatni a tervet a nyugati szövetségeseknek, elsőként valószínűleg nem nyilvánosan. Hozzáteszik, meglepő lenne, ha legalább bizonyos részletek a prezentációt követően a brit, amerikai, vagy éppen a német sajtóban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Kilőtt a Wizz Air - Ez már a fordulat?

Kilőtt a Wizz Air - Ez már a fordulat?

Jelentős emelkedést láthattunk kedden a Wizz Air és más európai légitársaságok részvényeiben is, ennek kapcsán pedig adódik a kérdés, hogy korai-e már fordulatról beszélni a Wizz Air esetében azt követően, hogy a cég árfolyama július vége óta lefeleződött és az elmúlt hetekben napról napra érte el a történelmi mélypontokat. Erre a kérdésre kerestük a választ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×