eur:
394.49
usd:
354.24
bux:
72943.39
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Nyitókép: Pixabay

Kitiltás - Nincs tovább orosz propaganda a Facebookon sem

Így döntött a Meta. A tilalom az Instára is vonatkozik, sőt! Moszkva válaszára sem kell várni.

A Facebook, az Instagram és a WhatsApp tulajdonosa, az amerikai Meta csoport hétfőn bejelentette, hogy világszerte megtiltja az orosz állami média hozzáférését platformjaihoz, hogy elkerüljön minden "külföldi beavatkozási tevékenységet".

A tilalom bevezetésére azt követően kerül sor, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter pénteken elítélte a Russia Today (RT) orosz médium destabilizáló tevékenységét, amelyet az orosz hírszerzés "ágának" nevezett.

"Alapos mérlegelés után kiszélesítettük az orosz állami média elleni fellépésünket" - mondta Meta az AFP francia hírügynökség megkeresésére.

"A Rosszija Szevodnya nevű orosz médiavállalat, RT és más kapcsolódó szervezetek mostantól világszerte ki vannak tiltva alkalmazásainkból külföldi beavatkozási tevékenységük miatt" - közölte az amerikai vállalat.

Mintegy tíz nappal ezelőtt az amerikai hatóságok számos intézkedést, köztük büntetőeljárást és szankciókat hoztak, amelyek elsősorban az orosz médiát célozták meg, válaszul az amerikai választásokba való beavatkozási kísérletekre, amelyekért Oroszországot okolták.

A külügyminisztérium akkor vízumkorlátozást rendelt el az RT-hez tartozó médiacsoporttal, a Rosszija Szevodnyával, valamint a cég más leányvállalataival szemben.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Marija Zaharova pénteken a Telegramon közzétett üzenetében úgy reagált: "azt hiszem, az Egyesült Államokban új szakmának kellene lennie: az Oroszország elleni szankciók specialistájának".

A 2005-ben indított orosz közszolgálati médiát, az RT-t a Nyugat a Kreml melletti tiszta propaganda szervnek tekinti. Honlapja és televíziós csatornái több nyelven sugároznak, többek között angolul, spanyolul, franciául, németül és arabul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Máshol is betiltanák az Airbnb-t? - Megszólaltak a szomszédos kerületek polgármesterei

Máshol is betiltanák az Airbnb-t? - Megszólaltak a szomszédos kerületek polgármesterei

Ahogy korábban többször is írtunk róla, a terézvárosiak az Airbnb-típusú szálláshelyek betiltásáról döntöttek egy helyi ügydöntő szavazáson, így a polgármester ígérete szerint az október végén tartandó képviselő-testületi ülésre készítik elő azt a rendelettervezetet, amelynek értelmében 2026. január 1-jétől nulla napban határozzák meg a kiadható napok számát a magán- és egyéb szálláshelyeken. A döntés kapcsán sokakban felmerült, hogy vajon a szomszédos kerületek is terveznek-e hasonló kezdeményezéseket. Erről, a 24.hu kérdezte a polgármestereket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×