eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (b3) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozásán Brüsszelben 2023. június 29-én. Balról Krisjanis Karins lett miniszterelnök (b, takarásban) és Olaf Scholz német kancellár (b2), középen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (j3), jobbról Robert Golob szlovén miniszterelnök (j).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor Olaf Scholznak: beszéljünk az elefántról a szobában!

Az X-en posztolt a magyar miniszterelnök a német határőrizeti intézkedés apropóján.

Orbán Viktor csütörtökön az X-en elhelyezett posztban üzent Olaf Scholz német kancellárnak, az apropó a migráció kapcsán bevezetett német határőrizet volt.

A magyar kormányfő azt tudakolta német kollégájától, miként látja most összességében a határőrizet kérdését.

"Most, hogy már Olaf Scholz, német kancellár is szigorú határellenőrzésre szólít fel, úgy vélem, beszélnünk kell az elefántról a szobában: hogyan lehet megvédeni az EU külső határait, ha azokat, akik ezt megteszik, az Európai Bizottság megbünteti?" - olvasható a posztban.

A magyar miniszterelnök ezzel a kérdéssel arra is utalt, hogy azért, amit most a német központi kormányzat bevezet, a magyar kormányt egy határszakasz kapcsán súlyosan megbüntetik.

Ismert, Nancy Faeser német külügyminiszter kedden bejelentette: újra szigorú határellenőrzést vezetnek be az illegális migráció és az elmúlt hetekben történt iszlamista támadások miatt, amelyek a kormány szerint befolyásolták a tartományi választások eredményét is. A döntést Olaf Scholz német kancellár is támogatta, ugyanis a német kormánykoalíció nem szerepelt jól a kelet-németországi tartományi választásokon - olvasható az Index összefoglalójában.

Korábban a témában Orbán Viktor szintén üzent már: "üdv a klubban".

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×