eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Európai Unió,
Nyitókép: Sergio Mendoza Hochmann / Getty Images

Felköszönti a magyarokat az Európai Bizottság

Boldog huszadikat, Magyarország! címmel szeptember közepétől kommunikációs kampányt indít az Európai Bizottság az ország 20 éves uniós tagságának alkalmából - közölte a szervezet magyarországi képviselete.

A tájékoztatás szerint a kampány során egyéni történeteken keresztül mutatják be azokat a kedvező változásokat, amelyek Magyarország európai uniós tagságának köszönhetők. A történeteket az erre a célra létrehozott honlapon, az Európai Bizottság különböző közösségi média csatornáin és óriásplakátokon ismerhetik meg az érdeklődők. Hozzátették: a kampányt tévé- és rádióhirdetések is kiegészítik majd. A kampány a kültéri plakátok kihelyezésével hétfőn elindult, az árvízi veszélyhelyzetre tekintettel az évfordulót ünneplő tévéhirdetések vetítését későbbi időpontra halasztották - jegyezték meg.

A kommunikációs kampánnyal egy időben az Európai Bizottság magyarországi képviselete 19 vidéki és három budapesti helyszínen kültéri fénykép-kiállításokat is rendez, amelyeken minden vármegyéből, valamint a fővárosból egy-egy sikeres uniós fejlesztést mutatnak be nagyméretű képeken - közölték.

Magyarország 2004-ben egy szolidáris közösség tagjává vált, ahol vészhelyzetek esetén számíthat mind az uniós intézmények, mind a többi tagállam segítségére - hangsúlyozták a közleményben. Példaként említették, hogy a jelenlegi árvízi védekező munkát a Kopernikusz műholdas rendszer segíti, és az EU további támogatást is kész nyújtani. Megemlítették, hogy az elmúlt években több árvízvédelmi projekt valósult meg uniós támogatással Magyarországon.

(Csatlakozásunk évfordulója májusra esik, de a szép gesztusnak szeptemberben is örülhetünk.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×