eur:
393.16
usd:
354.83
bux:
0
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
WINDER, GEORGIA - SEPTEMBER 4: A law enforcement officer holds a roll of caution tape after a shooting at Apalachee High School on September 4, 2024 in Winder, Georgia. Multiple fatalities and injuries have been reported and a suspect is in custody according to authorities.(Photo by Megan Varner/Getty Images)
Nyitókép: Megan Varner/Getty Images

Egy 14 éves diák mészárolt a Georgia állambeli középiskolában

Egy diák nyitott tüzet társaira és tanáraira egy Georgia állambeli középiskolánál szerdán, a lövöldözésben négyen meghaltak, legkevesebb kilenc ember megsebesült – közölték a hatóságok.

Georgia állam nyomozó irodája a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy az iskola tanulója, a 14 éves Colt Gray volt a támadó, akit őrizetbe vettek az Atlantától 80 kilométerre fekvő Winden városban, az Appalachee High School épületénél. Az áldozatok személyazonosságát egyelőre nem közölték, annyit tudni, hogy két diák és két felnőtt van köztük. A sebesülteket kórházba vitték.

A helyi rendőrhatóság arról számolt be, hogy az iskola biztonságáért felelős rendőr az első lövések eldördülését követően néhány percen belül a helyszínen volt, és megadásra kényszerítette a támadót.

Jud Smith, Barrow megye rendőri vezetője elmondta, hogy „a lövöldöző gyorsan tisztába jött azzal, hogy amennyiben nem adja meg magát, a rendőrtiszt által leadott lövés végez vele”.

Chris Hosey, Georgia nyomozó irodájának igazgatója úgy nyilatkozott, hogy intenzív nyomozás zajlik a bizonyítékok összegyűjtésével és meghallgatásokkal annak érdekében, hogy az erőszakos cselekmény indítékát kiderítsék.

A hírre az elnöki hivatal, a Fehér Ház is együttérzését fejezte ki az áldozatokkal és hozzátartozóikkal. Joe Biden elnök közleményt adott ki, amelyben ismét felhívta a figyelmet a lőfegyverek tilalmának fontosságára, és az esetet egy újabb értelmetlen fegyveres erőszaknak nevezte.

Kamala Harris alelnök, és demokrata elnökjelölt New Hampshire államban egy kampányeseményen értelmetlen tragédiának nevezte a történteket, amelyek sorozatát meg kell állítani.

Donald Trump republikánus elnökjelölt közösségi oldalán tragikusnak nevezte a történteket, a lövöldözőt „egy beteg és megbomlott szörnyetegnek” nevezte.

Brian Kemp, Georgia állam kormányzója közölte, hogy minden irodája együttműködik a helyi hatóságokkal a vizsgálatban, valamint úgy fogalmazott, hogy „ami történt attól retteg minden szülő, Georgia államban pedig ezen az estén a történtek miatt is szorosabban ölelik meg gyermekeiket”.

Az AP hírügynökség és a bostoni egyetem közös adatbázisa szerint tavaly 42 súlyos lövöldözésében 217-en haltak meg az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×