eur:
392.41
usd:
354.06
bux:
73115.05
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériumának felvétele tűzoltókról egy lakóházat ért orosz légitámadást követően az észak-ukrajnai Harkivban 2024. június 22-én. A támadásban legkevesebb három ember életét vesztette, 23-an megsebesültek.
Nyitókép: Tűzoltók egy lakóházat ért orosz légitámadást követően az észak-ukrajnai Harkivban 2024. június 22-én. MTI/AP/Rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma

Egy nap, 23 ezer menekült

Az ukrajnai háború elől sokkal többen jönnek a román határon át.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7579-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 15 602-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 77 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

A gyermekruhák és a gyermekcipők 2-4, a tanszerek 7 százalékkal drágultak, míg az étkeztetéssel kapcsolatos költségek 8 százalékkal emelkedtek egy év alatt – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője. Erdélyi Dóra arról is beszélt, hogy a magyar szülők terheit számos állami és önkormányzati iskoláztatási támogatás könnyítheti meg. Körkép.

Jócskán meghosszabbították a hőségriasztást

Kánikulai időjárással indul a szeptember és a tanév. Különösen oda kell majd figyelni a gyerekek esetében a víz és az ásványi anyagok pótlására. A közlekedők számára is kihívás lesz a hőség és a megnövekvő forgalom együttese.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány; az erről szóló törvényjavaslatot csütörtöki ülésén vitatta meg a kabinet. Marko Primorac pénzügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta: az új adónem nem vonatkozik majd az életvitelszerűen használatos ingatlanokra, valamint azokra sem, amelyeket hosszú távra kiadnak, legalább tíz hónapra egy évben. Azokat az ingatlanokat azonban, amelyek üresen állnak, vagy csak rövid távra adják bérbe, megadóztatják.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×