eur:
392.64
usd:
354.37
bux:
0
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszél támogatóihoz a michigani Grand Rapidsban rendezett választási gyűlésen 2024. július 20-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Allison Dinner

Demográfiai programot hirdetett Donald Trump

A születések számának növelése érdekében jelentett be intézkedési tervet Donald Trump, republikánus elnökjelölt csütörtökön Michigan államban tartott kampányeseményén.

A politikus támogatói előtt arra tett ígéretet: elnökké választása esetén biztosítani fogja, hogy állami forrásból, vagy a biztosítókon keresztül fedezik majd az úgynevezett lombik-program (IVF) keretében végrehajtott kezeléseket. Több megszületett gyermekre van szükség - érvelt a politikus.

Potterville városában egy 1948-ban alapított acélüzem dolgozói előtt tartott beszédében Donald Trump a létfenntartási költségek csökkentését ígérte, és azt állította, hogy az elmúlt három és fél évben a demokrata elnökjelölt, és egyben hivatalban lévő alelnök Kamala Harris ideje alatt egy tipikus amerikai család költségei összesen 28 ezer dollárral emelkedtek meg, a családok vagyona 33 ezer dollárral csökkent, miközben a jelzáloghitelek havi törlesztőrészlete megháromszorozódott.

Donald Trump a "radikális ideológia" képviselőjének nevezte demokrata ellenfelét, aki - szavai szerint - "kommunista-jellegű árkontrollt" szándékozik bevezetni, valamint az illegálisan érkezett bevándorlók számára közpénzből finanszírozott, ingyenes egészségügyi ellátást akar adni, és állampolgársághoz kívánja juttatni őket.

Donald Trump a Michigan állambeli Potterville-ből, a Michigan tó túlsó partján fekvő Wisconsin államba utazott, ahol La Crosse városában választói fórumon vett részt az őt támogató korábbi demokrata kongresszusi képviselővel, Tulsi Gabbard-dal közösen. Az esemény egyik kiemelt témája szintén a gazdaság volt.

Kamala Harris csütörtökön az Egyesült Államok keleti parti ideje szerinti késő esti órákban a CNN hírtelevízión sugárzott interjúban válaszol kérdésekre, alelnökjelöltjével, Tim Walz-cal közösen.

A demokrata jelöltre főként a republikánusok részéről egyre nagyobb nyomást nehezedett az elmúlt hetekben, akik amiatt bírálták őt, hogy elnökjelölti színrelépése, azaz július 22-e óta egyetlen terjedelmes interjút sem adott, és sajtótájékoztatón sem válaszolt újságírók kérdéseire választási programjának elemeivel kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli kampány az AfD ellen a vasárnapi tartományi választások előtt

Rendkívüli kampány az AfD ellen a vasárnapi tartományi választások előtt

Egyre forróbb a hangulat Németországban a vasárnapi, Türingiában és Szászországban tartandó tartományi parlamenti választások előtt. Az egykori NDK-hoz tartozott két tartományban szinte napról-napra növekszik a radikális jobboldali, megalakulása óta a bevándorlás elleni harcot zászlajára tűző Alternatíva Németországnak (AfD) párt támogatottsága. Ehhez jelentős mértékben járult hozzá a múlt heti solingeni, több halálos áldozatot és sebesültet követelő, egy korábban kitoloncolásra ítélt szíriai menekült által elkövetett terrorcselekmény.

"Lehet, hogy a figyelmünket elkerüli valami" - Rusvai Miklós figyelmeztet egy globális járvány veszélyére

A WHO szerint a nemzetközi közösség évtizedek óta tartó hanyagsága vezetett ahhoz, hogy Afrikában a majomhimlő új, a korábbiakhoz képest könnyebben terjedő variánsa ütötte fel a fejét olyan országokban, amelyeknek nagyon kevés erőforrásuk van arra, hogy megfékezzék a vírus terjedését. Rusvai Miklós víruskutató szerint ugyanakkor nem lehet mindenre felkészülni, a természet mindig képes meglepetésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×