eur:
392.75
usd:
354.53
bux:
73193.79
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök látogatást tett a légierő és légvédelem központi parancsnokságán egy meg nem nevezett fehéroroszországi helyszínen 2023. május 15-én.
Nyitókép: MTI/AP/Fehérorosz elnöki hivatal sajtószolgálata

A fehérorosz elnök szerint az ő katonái nem fognak külföldön harcolni

Aljakszandr Lukasenka ezzel válaszolt azokra az aggodalmakra, amelyek szerint Fehéroroszország Ukrajna megtámadására készül.

Az elnök azt hangsúlyozta, hogy Fehéroroszország politikája ebben a kérdésben teljesen világos és tisztességes. "Valósággal rosszul voltam, amikor olvastam a világsajtóban az összefoglalókat, amelyek különböző dolgokat állítottak rólam. Azt mondják, hogy képes vagyok parancsot kiadni más országba történő behatolásra, és ezt a parancsot teljesítik" - fogalmazott Aljakszandr Lukasenka.

"Nem adtunk ki parancsot és nem is fogunk Fehéroroszországon kívüli harcra parancsot adni. Csak akkor fogunk harcolni, ha valaki rossz szándékkal jön hozzánk. Ennyi az egész" - emelte ki a fehérorosz vezető.

Az ukrajnai háború 2022. februári megindításakor orosz erők Fehéroroszország területéről is átlépték Ukrajna határát.

Mint arról az Infostart is beszámolt, néhány nappal ezelőtt nagyszabású hadgyakorlatot kezdett az fehérorosz hadsereg az ország Ukrajnával határos vidékén. A manőverekben a helyi különleges erők mellett az orosz Wagner csoport zsoldosai is részt vesznek. A nagyarányú csapatösszevonások aggodalmat keltettek Kijevben, mert az Ukrajna elleni orosz invázió előtt is a támadók hadgyakorlatokat tartottak.

Címlapról ajánljuk
Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Varga Mihály: zajlik az adórendszer átvizsgálása, novemberben dönthet a változtatásokról a kormány

Az Európai Unió romló versenyképességének hazai hatásairól, a várható gazdasági növekedésről, a 2025-ös költségvetésről, a kínai hitelről, a budapesti Ecofin-ülésről, a lakossági állampapírokhoz való hozzáférés könnyítéséről, valamint az adórendszer átalakításáról is beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Balogh Tamás: olyasmi történt a Bayesian katasztrófájánál, ami elvben nem történhetett volna meg

A Szicília partjainál szerencsétlenül járt luxusjacht, a Bayesian tragédiájának okairól – a fedélzeti nyílások vízáteresztőképességéről, az esetleges időjárási jelenségek hatásáról, a horgonyfelvonás kérdésének összetettségéről –, valamint a hajó jelenlegi állapotáról, a búvárok munkájának részleteiről, a kiemelésről is beszélt Balogh Tamás műemlékvédelmi szakjogász, hajóroncskutató, hajózástörténeti szakíró, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×