eur:
394.55
usd:
353.27
bux:
73467.13
2024. augusztus 27. kedd Gáspár
Beomlott egy izlandi jégbarlang. Forrás: X / Pakistani Index
Nyitókép: Forrás: X / Pakistani Index

Tragédia történt egy izlandi jégbarlangban - videó

Meghalt egy turista a népszerű idegenforgalmi látványosságnak számító izlandi Breidamerkurjökull gleccser jégbarlangjában, amelynek egy része vasárnap délután omlott be - közölték a helyi hatóságok. A hatóságok leállították két turista megtalálására indított keresést, miután kiderült, hogy valójában senki nem tűnt el a balesetben.

A közösségi médiában közzétett rendőrségi közlemény szerint a mentőket vasárnap délután három órakor riasztották az Izland délkeleti részén fekvő helyszínre. A jégbarlangnál egy 25 tagú nemzetközi turistacsoport tett látogatást, amikor négyükre ráomlott a barlang egy része.

Két turista súlyosan megsérült, egyikük a baleset helyszínén belehalt sérüléseibe, a másikat stabil állapotban helikopterrel szállították kórházba a hatóságok közlése szerint.

Két turistát estébe nyúlóan nagy erőkkel kerestek, de az izlandi rendőrség hétfőn közölte, hogy leállították a felkutatásukra irányuló kutatást, mert kiderült, téves információkat kaptak a csoport létszámát illetően; a vasárnapi túrán nem 25, hanem 23 ember vett részt.

Az izlandi RUV műsorszolgáltató arról számolt be, hogy nehézséget okozott a megfelelő felszerelések és a többtucatnyi mentőmunkás, köztük barlangi mentők helyszínre szállítása. A beomlott jégrétegen a mentők kézi erővel, láncfűrésszel próbáltak áttörni.

A Visir izlandi hírportál értesülése szerint a csoport egy túravezetővel szervezett kiránduláson vett részt a jégbarlangnál, és a csoport tagjainak többsége már elhagyta a barlangot, amikor a baleset történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
Az elmúlt hetek egyik legsúlyosabb támadása sújtotta Ukrajnát, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Az elmúlt hetek egyik legsúlyosabb támadása sújtotta Ukrajnát, új területszerzésekről számolt be Zelenszkij – Háborús híreink hétfőn

Hétfőre virradóra Oroszország drón- és rakétatámadást intézett az ukrán főváros és több ukrán terület ellen. Az energetikai infrastruktúrában súlyos károk keletkeztek, vészhelyzeti áramszünetekre is szükség van, Kijevben sátrakat állítottak fel a lakosság számára. Ukrajna maga is dróntámadást intézett Oroszország ellen: Szaratov városában egy ember súlyosan megsérült a lezuhanó roncsoktól, amelyek egy lakóházra estek. Engelszben – ahol egy fontos katonai légibázis is található – szintén megrongálódott egy lakóház. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap esti videóüzenetében bejelentette, az ukrán erők 3 kilométert haladtak előre Oroszország Kurszki területén, és elfoglaltak újabb két települést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×