eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Rendőrök a Solingenben előző este elkövetett késes témadás helyszínén 2024. augusztus 24-én. Egy férfi az észak-rajna-vesztfáliai város fennállásának 650. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen válogatás nélkül járókelőket szúrt le egy késsel. A támadásban legkevesebb három ember életét vesztette, többen súlyosan megsebesültek. A rendőrök nagy erőkkel keresik az elkövetőt.
Nyitókép: MTI/EPA/Volker Hartmann

Elfogták a solingeni késes támadás fő gyanúsítottját

A német hatóságok vasárnap kora reggel megerősítették a nyugat-németországi Solingen városában elkövetett késeléses ámokfutás fő gyanúsítottjának elfogását. A támadó három ember halálát okozta és nyolcat megsebesített.

A 26 éves férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését - közölték a hatóságok.

A düsseldorfi rendőrség és a szövetségi ügyészség közölte: "ennek a személynek az érintettsége jelenleg intenzív vizsgálat tárgyát képezi".

Egy állami tisztviselő szombat késő este a német televízióban jelentette be annak a férfinak az elfogását, akit a hatóságok a támadás óta eltelt 24 órában kerestek.

A támadás, amelyért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, péntek este történt a város 650 éves történelmét ünneplő fesztiválon. Az elkövető három embert - egy 67 és 56 éves férfit, valamint egy 56 éves nőt - megölt és nyolc továbbit megsebesített a hatóságok tájékoztatása szerint.

A Der Spiegel hírmagazin korábban azonosítatlan biztonsági forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsított szíriai volt, és a ruhája vérrel volt összekenve. A rendőrség ezt nem kívánta azonnal kommentálni.

Az Iszlám Állam Amak nevű hírszolgálata által kiadott közlemény szerint a támadást egyik tagjuk hajtotta végre, hogy "bosszút álljon a palesztinokért és a máshol élő muszlimokért". A dzsihadista csoport közlését azonban nem támasztották alá semmilyen bizonyítékkal, és az sem derült ki belőle, hogy a támadó mennyire állt szoros kapcsolatban az Iszlám Állammal.

Hendrik Wuest, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnöke szombaton terrorcselekménynek minősítette a támadást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×