eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia
24 August 2024, North Rhine-Westphalia, Solingen: A special police task force (SEK) is carrying out an operation at a refugee shelter which, according to the police, is connected to the knife attack at the Solingen town festival. Several people were killed and injured in a knife attack on Friday evening at the city festival celebrating the 650th birthday of the city of Solingen. Photo: Christoph Reichwein/dpa (Photo by Christoph Reichwein/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance

Az Iszlám Állam vállalata a solingeni késelést

A rendőrség közben egy menedékkérőknek otthont adó épületet kezdett átkutatni.

Az Iszlám Állam azt állítja, "harcosuk" követte el a solingeni késelést, és keresztényeket vett célba, hogy így álljon bosszút a palesztínokért és a többi muzulmánért.

A támadó péntek este három embert megölt - egy 67 és egy 56 éves férfit, és egy 56 éves nőt -, és nyolcat megsebesített, közülük négyen életveszélyes állapotban vannak. A késelő áldozatai torkát vette célba.

Az áldozatok azon a rendezvényen vettek részt, amellyel a városi jog megszerzését ünnepelte Solingen.

A támadás után a rendőrség őrizetbe vett egy 15 éves fiút, őt azzal gyanusítják, hogy tudott a tervezett akcióról, de nem értesítette a hatóságokat.

Este pedig a különleges erők részvételével egy menedékkérőknek otthont adó épületben tartottak raziát. A rendőrségi szóvivő azt mondta a DPA-nak, hogy kaptak egy fülest, annak nyomán intézkednek. .

Címlapról ajánljuk

Néhány tanszer ára szabályosan kilőtt

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az áltagos éves infláció felett emelkedett a tanszerek ára Magyarországon. Most ősszel - a két évvel korábbihoz képest - csaknem 40 százalékkal drágábban lehet beszerezni az iskolában szükséges eszközöket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Megoldották az energetika egyik legnagyobb problémáját, brutális napelemes megoldás érkezik

Megoldották az energetika egyik legnagyobb problémáját, brutális napelemes megoldás érkezik

A Rice Egyetem kutatói új módszert dolgoztak ki, amely a formamidinium ólom-jodid (FAPbI3) alapú perovszkit napelemek celláinak stabilitását és teljesítményét javítja. Az új eljárás lehetővé teszi, hogy a panelek több mint 1000 órán keresztül működjenek 85 Celsius-fokos hőmérsékleten, miközben hatékonyságuk csupán 3%-kal csökken – derül ki a Science magazinban publikált tanulmányukból. A kutatás eredményei alapján sokkal olcsóbb, sokkal tartósabb napelemeket gyárthatnak majd a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×