eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 24. szombat Bertalan
SOLINGEN, GERMANY - AUGUST 24: A view of the site of yesterdays deadly stabbings that left three dead and eight injured on August 24, 2024 in Solingen, Germany. A knife-wielding assailant reportedly stabbed people at random last night at a public celebration to mark the citys 650th anniversary. Police have launched an intense manhunt in pursuit of the assailant, who is still at large. Of the eight people injured, five are in critical condition. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nyitókép: Sascha Schuermann

Solingeni késelés: Egy 15 éves fiút vettek őrizetbe

A hatóságok nem zárják ki, hogy terrortámadás történt, de egyelőre nem tudják, ki volt a késelő.

A német rendőrség őrizetbe vett egy 15 éves fiatalt a solingeni késelés ügyében. Azzal gyanusítják, hogy tudott a tervezett akcióról, de nem értesítette a hatóságokat - írja a BBC. A német rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy azt továbbra sem tudják, ki volt a késelő, és miért gyilkolt.A hatóságok nem zárják ki a terrorista indítékot.

Az ismeretlen Solingen városi joga megszerzésének 650. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség alatt, péntek éjszaka támadt az emberekre, a szemtanúk szerint válogatás nélkül, találomra szúrt.

A rendőrség közölte, hogy egy 67 és egy 56 éves férfi, és egy 56 éves nő halt meg, további négy megsebesült. Közülük négyen életveszélyes állapotban vannak. A támadó áldozatai torkát vette célba.

Címlapról ajánljuk

Néhány tanszer ára szabályosan kilőtt

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az áltagos éves infláció felett emelkedett a tanszerek ára Magyarországon. Most ősszel - a két évvel korábbihoz képest - csaknem 40 százalékkal drágábban lehet beszerezni az iskolában szükséges eszközöket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Olyat tett Kína az oroszokkal, ami miatt már a nyugati szövetségesek is aggódnak

Olyat tett Kína az oroszokkal, ami miatt már a nyugati szövetségesek is aggódnak

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (angol rövdítéssel: PLA) delegációja, amelyet Li Csiaoming szárazföldi erők parancsnoka vezetett, csütörtökön érkezett Moszkvába tárgyalásokra, miközben Kína miniszterelnöke, Li Csiang elhagyta a várost a szomszédos Fehéroroszország felé. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint a két fél között protokolláris találkozó zajlott le, amelyen részt vett Alexander Fomin altábornagy, az orosz védelmi miniszter helyettese és Li Csiaoming altábornagy. A nyugati szövetségesek azonban arra gyanakodnak, hogy Kína fokozottabb segítséget nyújthat az oroszok ukrajnai műveleteihez.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×