eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
Missiles with Russian colors and map. Forrás: Getty Images / Peter Zelei
Nyitókép: Forrás: Getty Images / Peter Zelei

Az oroszok újabb rakétacsapást mértek Kijevre

Oroszország augusztusban már harmadik alkalommal lőtte ballisztikus rakétákkal Kijevet, előzetes adatok szerint mindegyiket lelőtte az ukrán légvédelem - közölte vasárnap az ukrán főváros katonai közigazgatása.

"Ez már a harmadik ballisztikus rakétacsapás augusztusban a főváros ellen, pontosan hat napos időközökkel minden egyes támadás között" - ismertette Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője Telegram-oldalán.

Popko szerint az orosz hadsereg nagy valószínűséggel észak-koreai ballisztikus rakétákat használt. Hozzátette, hogy az ukrán légvédelem több orosz drónt is megsemmisített. Ezen a videón egy támadó rakéta lelővése látható:

A kijevi katonai közigazgatás vezetője szerint egyelőre nincsenek értesülések esetleges károkról, vagy áldozatokról.

A kezdeti támadást követően két órával ismét légiriadót rendeltek el a főváros térségében, illetve Ukrajna központi és északkeleti régióiban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Sosem látott fordulópont felé rohan az emberiség

Sosem látott fordulópont felé rohan az emberiség

Az emberiség eddigi története során mindenki olyan korszakban született, amiben a népességszám növekedett. Nagy eséllyel ez a világtrend meg fog fordulni, ráadásul előbb, mint azt elsőre gondolhattuk volna. Az ENSZ World Population Prospects 2024 című kiadványának legfrissebb előrejelzései rávilágítanak arra, hogy mikor jöhet el ez a fordulópont, illetve arra is kitérnek a szakemberek, hogy milyen nehézségeket szülhet, vagy éppen milyen lehetőségeket teremthet ez a jelenség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×