eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 17. szombat Jácint
A dán fegyveres erők által közreadott kép a tenger felszínére törő buborékokról  egy nagyjából egy kilométer átmérőjű körben az Oroszországból Németországba földgázt szállító Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetékek szivárgása következtében a balti-tengeri Bornholm szigete előtt 2022. szeptember 27-én.
Nyitókép: MTI/AP/Dán fegyveres erők

Dick Schoof: Hollandia egyelőre Ukrajnának hisz

A holland miniszterelnök országa Ukrajna iránti változatlan elkötelezettségét hangoztatta, és leszögezte: az Északi Áramlat-1 és Északi Áramlat-2 gázvezeték felrobbantásával kapcsolatban megvárja a német hatóságok vizsgálatának eredményeit.

"Nagyon fontos, hogy véget vessünk Oroszország Ukrajna elleni támadásainak, ez Európa és Hollandia érdeke is; az Ukrajna iránti támogatás ebben az összefüggésben értendő" - fejtette ki a kormányfő a hágai kabinetülést követő sajtótájékoztatóján a témáról feltett kérdésre válaszolva.

Ruben Brekelmans holland védelmi miniszter szintén nem kívánta kommentálni azon állításokat, amelyek szerint Ukrajnának is köze lehet a gázvezetékek felrobbantásához.

"Úgy gondolom, ki kell állnunk Ukrajna támogatása mellett"

- szögezte le ő is, és ugyanígy foglalt állást Caspar Veldkamp külügyminiszter.

A két gázvezetéket - amelyeken keresztül orosz földgáz érkezett volna Németországba - 2022. szeptember 26-án rongálta meg több robbanás a Balti-tenger mélyén, a dániai Bornholm-sziget közelében. A német ügyészség a héten egy ukrán állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot az ügyben. Az ukrán elnöki hivatal viszont csütörtökön képtelenségnek nevezte, hogy Kijevnek köze lenne a szabotázsakcióhoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Idei legjobb hetüket zárták az amerikai tőzsdék

Idei legjobb hetüket zárták az amerikai tőzsdék

Csütörtökön több fontos amerikai gazdasági adat is érkezett, amelyek összességében csökkentették a recessziós félelmeket, és pénteken is táplálták az emelkedést a tőzsdéken. A fontosabb európai tőzsdék a brit piac kivételével pluszban zártak, és kezdeti bizonytalankodás után pluszba fordultak az amerikai indexek is, végül idei legjobb hetüket könyvelték el. A budapesti tőzsdén négynapos szünet jön, legközelebb szerdán lesz kereskedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×