eur:
394.37
usd:
357.84
bux:
71450.46
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz kormányküldöttség tiszteletére adott gálaműsor kezdetén Phenjanban 2024. június 19-én, Putyin kétnapos észak-koreai látogatása idején.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat pool/Gavriil Grigorov

Súlyos üzenetet küldött Vlagyimir Putyin

A kurszki támadás miatt keményített be az orosz elnök.

Vlagyimir Putyin orosz elnök visszavonta a „nagyvonalú” békeajánlatát Ukrajnának – jelentette ki Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-küldöttségének helyettes vezetője.

Júniusban nagyvonalú ajánlatot tettünk Ukrajnának, de egy hete a Zelenszkij-rezsim az eszkaláció útjára lépett azzal, hogy megtámadta a Kurszki területet. Az ajánlatunk már nincs az asztalon” – mondta a diplomata a Sky News szerint.

A brit lap felidézi: Oroszország azt állította, hogy akár már „holnap” tárgyalna a békéről, ha Ukrajna kivonja katonáit az „annektált” öt ukrán megyéből és lemond a NATO-csatlakozási szándékáról - írja a Portfolio.

Közben a Kyiv Independent nevű ukrán lapon hosszas véleménycikk jelent meg, melyben felidézik: Oroszországgal azért nincs értelme tárgyalni, mert mindegy, miben állapodnak meg a felek, Moszkva előbb-utóbb úgyis megszegi az egyezmény előírásait - írja a portál.

Címlapról ajánljuk
Ezrek tüntettek Pozsonyban a kormány lépései ellen

Ezrek tüntettek Pozsonyban a kormány lépései ellen

Kedd este közel 20 ezren tüntettek Pozsonyban a szlovák kormány közelmúltban meghozott döntései ellen. A demonstrálók bírálták a kultúrán belül kialakult helyzetet, a kulturális intézmények személycseréit, illetve a jogállamiság iránti aggodalmuknak adtak hangot. A tüntetést a két legerősebb ellenzéki párt szervezte.

Őrizetbe vették Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét

Összehangolt akciót hajt végre a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az úgynevezett óbudai korrupciós ügyben több helyszínen, köztük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatánál. Az ügyben vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Tombol a háború Oroszország kapujában, Belgorodban is vészhelyzetet hirdettek - Híreink az ukrán frontról szerdán

Egy kicsit megint lelassult az ukrán hadsereg kurszki támadásának dinamikája, de keleti irányba, Giri felé, illetve északra, Lgov felé, továbbra is nyomulnak az ukrán csapatok. Közben a szomszédos Belgorod megyében vészhelyzetet hirdetett a terület kormányzója az Ukrajna területéről érkező támadások miatt. Nincs jele annak, hogy Oroszország megtámadása egyelőre célravezető lett volna: a Donbaszban folytatódik Toreck bekerítése, Pokrovszkhoz pedig egyre közelebb kerülnek az orosz rohamcsapatok. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború szerdai eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×