eur:
393.32
usd:
357.6
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
fotó: Infostart
Nyitókép: fotó: Infostart

Ennyire meleg a Földközi-tenger vize

Mallorca partjainál mérték a kimagasló értéket.

Rekordhőmérsékletet mértek a Földközi-tengerben a Spanyolországhoz tartozó Mallorca szigetének partjainál, a mérőkészülékkel felszerelt bója nagyjából 30 kilométerre nyugatra Palma de Mallorcától a szomszédos Dragonera-sziget térségében hétfőn 31,87 Celsius fokos vízhőmérsékletet jegyzett fel - közölte a spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet).

A korábbi csúcsértéket, 31,36 Celsius-fokot 2022 augusztusában mérték.

A korábbi hetek, illetve napok hőhullámához képest mostanra már elviselhetőbbé vált az időjárás Spanyolország nagy részén. Szerdán és csütörtökön előrejelzések szerint heves esőzésekkel, sőt akár jégesővel kísért viharfront is végigvonulhat Mallorca felett, az Aemet a második legmagasabb, narancsszintű riasztást adta ki a térségre. A hőmérséklet a mostani 30 Celsius-fok felettiről várhatóan 25 fokra süllyed. Hétvégén azonban újabb felmelegedés várható.

Címlapról ajánljuk
Márton Viviana Los Angelesben már az ikertestvérével együtt szeretne olimpiai bajnok lenni

Márton Viviana Los Angelesben már az ikertestvérével együtt szeretne olimpiai bajnok lenni

Az UTE tekvondósa azt mondta az InfoRádióban, hogy szupererő rejlik a párosukban, és a jövőben is szeretnének minden olyan versenyt megnyerni, amelyen elindulnak. Márton Viviana felidézte, hogy ösztönösen csinálta a show-t az olimpiai döntőben, és sok erőt merített a szurkolók buzdításából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×