eur:
394.16
usd:
360.6
bux:
72352.07
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Nyitókép: Pexels

Bevethetik a robotkutyákat is az ukránok

Egyelőre az akkumulátoruk csak két órát bír.

Ukrajna hamarosan harctéri robotkutyákat készül bevetni, amelyek a fürge mozgásukkal „értékes szövetségessé válhatnak az orosz invázióval szemben álló, emberhiánnyal küzdő ukrán hadsereg számára” – írja a Kárpáti Igaz Szó a Kyivpost cikkére hivatkozva.

A robotkutyák katonák helyett látnák el az olyan veszélyes feladatokat, mint az orosz állások felderítése vagy aknák keresése. A robotok képesek guggolni, futni és ugrani az irányítóik parancsai szerint.

A robotkutyák több kulcsfontosságú funkciót látnak el, beleértve az orosz pozíciók megfigyelését, aknák észlelését és akár hét kilogramm súlyú terhek szállítását. Egyetlen akkumulátortöltéssel két órán át képesek működni, és ha az oroszok kezére kerülnének, a vészkapcsoló törli az összes adatot.

Címlapról ajánljuk

Újítások, visszaadott remények, hősök – az olimpiai tudósító búcsúja Párizstól

A vasárnap véget ért nyári olimpiáról sok emlékezetes pillanatot őrizhetünk meg. A szervezők kiváló ötletekkel jártak a szurkolók kedvében, akik köszönték szépen, és gyorsan belakták, majd a szívükbe zárták a játékokat. Személyes visszapillantás az elmúlt két és fél hétre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Kiváró hangulat az amerikai tőzsdén

Kiváró hangulat az amerikai tőzsdén

Turbulens héten vagyunk túl a tőzsdéken, a makroadatok érkezéséből arra lehetett ugyanis következtetni, hogy az amerikai gazdaság recesszióba került, ezt követően a piacok azt kezdték árazni, hogy a Federal Reserve hamarabb kezdhet kamatvágásba, hogy segítse a növekedést. Ezt követően viszont a várakozásoknál jóval jobb munkaerőpiaci adat is érkezett az USA-ból, ami arra utalt, hogy talán mégsem fogyott ki a lendület az amerikai gazdaságból. Ezen a héten is sok piacmozgató eseményre lehet számítani, elég az amerikai inflációs adatra gondolni - a mai nap azonban viszonylag csendes mederben csorog, az irányadó európai és amerikai indexek felemásan teljesítettek, mérsékelt elmozdulásokkal. Vannak viszont izgalmak a magyar tőzsdén, sikeres kitörést láthattunk ugyanis a Nyomda részvényénél, új történelmi csúcsra száguldott az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×