eur:
397.97
usd:
364.02
bux:
71693.03
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
prisoner concept, Handcuffed hands of a prisoner in prison, Male prisoners were severely strained in the dark prison, violence
Nyitókép: Sinenkiy/Getty Images

Kényelmetlen hírt kaptak Andrej Babisék

Közbeszerzésekkel kapcsolatos visszaélések gyanúja miatt a cseh rendőrség bűnügyi eljárást kezdeményezett szerdán 14 ember és öt cég ellen. Az érintettek között van Marek Hrabác, az észak-csehországi Chomutov polgármestere, az ellenzéki Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) mozgalom egyik ismert személyisége is.

A gyanúsítottakat a rendőrség kedden vette őrizetbe. Ha bíróság bűnösnek találja őket, akkor akár 12 évi szabadságvesztésre is ítélhetik őket – mondta Katerina Dousková, az észak-csehországi ügyész helyettese.

Eredetileg Marek Hrabác vezetné a szeptemberi regionális választásokon az ANO észak-csehországi listáját.

„Javasoltam, hogy Marek Hrabácot töröljük az ANO jelöltjeinek listájáról. A politikai tisztségével való visszaélés miatt pedig javasoltam, hogy zárjuk ki a mozgalomból is” – mondta Andrej Babis volt kormányfő, a mozgalom elnöke a CTK cseh hírügynökségnek.

A gyanúsítottak között többen is a mozgalom tagjai.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás a demokraták alelnökjelöltjéről: karakteres politikus, de nagy a kockázat

Magyarics Tamás a demokraták alelnökjelöltjéről: karakteres politikus, de nagy a kockázat

Tim Walz sikeres kormányzó, élettörténete pedig tökéletesen beleillik a Demokrata Párt gyakran használt narratíváiba – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. Magyarics Tamás hozzátette: egyre inkább úgy tűnik, a demokraták nyitni akarnak a szakszervezetek és a progresszív oldal szavazói felé, nagy kérdés, mit szól ehhez a jelenlegi szavazóbázis.

A vitorlázó Vadnai Jonatán olimpiai negyedik helyezett

A megismételt éremfutamban a magyar vitorlázó sokáig az élen haladt, végül a harmadik helyet szerezte meg, és így a hatodikról a negyedik helyre lépett előre.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×