eur:
397.97
usd:
364.02
bux:
71693.03
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Hands of the prisoner on rusty bar of window and old grungy prison cell wall, concept of justice and horror
Nyitókép: holwichaikawee/Getty Images

Hat és fél év börtönre ítéltek egy katonai bloggert Oroszországban

Hat és fél év börtönbüntetésre ítélték Andrej Kursin orosz katonai bloggert, miután bűnösnek találták az orosz fegyveres erőkkel kapcsolatos „hamis információk” terjesztésében – közölték szerdán a hatóságok.

A Kursin vezette Moscow Calling című Telegram-csatorna támogatta Oroszország háborús céljait az ukrajnai háborúban, de bírálta az orosz katonai vezetés döntéseit.

Tavaly augusztusi letartóztatásakor Kursint a Háborús Tanulmányok Intézetének elemzői „szélsőséges ultranacionalistának” nevezték, aki túllépte az orosz háborús erőfeszítések megengedett kritikájának határait.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás a demokraták alelnökjelöltjéről: karakteres politikus, de nagy a kockázat

Magyarics Tamás a demokraták alelnökjelöltjéről: karakteres politikus, de nagy a kockázat

Tim Walz sikeres kormányzó, élettörténete pedig tökéletesen beleillik a Demokrata Párt gyakran használt narratíváiba – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. Magyarics Tamás hozzátette: egyre inkább úgy tűnik, a demokraták nyitni akarnak a szakszervezetek és a progresszív oldal szavazói felé, nagy kérdés, mit szól ehhez a jelenlegi szavazóbázis.

A vitorlázó Vadnai Jonatán olimpiai negyedik helyezett

A megismételt éremfutamban a magyar vitorlázó sokáig az élen haladt, végül a harmadik helyet szerezte meg, és így a hatodikról a negyedik helyre lépett előre.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×