eur:
397.97
usd:
364.32
bux:
71554.39
2024. augusztus 8. csütörtök László
A román A1-es autópálya. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Felszabadult a Déli-Kárpátokat átszelő legfontosabb tranzitútvonal

Szerda este 20 órától megszűnik a forgalomkorlátozás Romániában, a DN7-es jelzésű főútnak a Déli-Kárpátokat átszelő Olt völgyi szakaszán - jelentette be Sorin Grindeanu közlekedési miniszter.

Románia legforgalmasabb tranzitútvonalát a magyar határtól (Csanádpalota - Nagylak II.) Bukarestig vezető A1-es autópálya még hiányzó, Nagyszeben és Pitesti közötti részének építése - a szükséges erdőirtás elvégzése - érdekében július 8-tól kezdődően zárták le napközben, így az Olt völgyén az utóbbi hónapban csak éjszaka lehetett áthaladni.

A tárcavezető elégedetten nyilatkozott arról, hogy a Bojca (Boita) és Cornetu-kolostor közötti 30 kilométeres sztrádaszakasz török építője a vállalt határidőn belül elvégezte a munkát. Grindeanu megköszönte a miniszterelnök támogatását és az autósok türelmét, amiért megértették, hogy az autópályaépítés érdekében erre az áldozatra szükség volt.

A román A1-es autópálya útvonala. Forrás: Wikipédia
A román A1-es autópálya útvonala. Forrás: Wikipédia

Romániában 2020-ban kezdték építeni az első, Erdélyt az Ókirálysággal összekötő, a Kárpátokat átszelő 123 kilométeres autópályát Pitesti és Nagyszeben között. Eddig 13 kilométernyi részt adtak át a forgalomnak Szeben megyében. Az A1-es sztráda a Bojca-Cornetu térségben a DN7-es főúttal és a 200-as vasúti fővonallal együtt az Olt völgyén fog áthaladni. Ez az útvonal a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) 4-es folyosójának része. A DN7-es főutat 2022-ben naponta átlagosan több mint 10 ezer jármű vette igénybe.

Címlapról ajánljuk
Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott fordulatos mérkőzést játszott az olaszokkal a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Mindkét csapatnak volt esélye megnyerni a meccset a rendes játékidőben, végül 9-9 után ötméteresek döntöttek. Vogel Soma háromszor is védett, a mieink pedig ötből négy büntetőt belőttek, így készülhetnek a horvátok elleni elődöntőre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×