eur:
397.78
usd:
364.17
bux:
70321.83
2024. augusztus 6. kedd Berta, Bettina
BLOOMINGTON, MINNESOTA - AUGUST 1: Minnesota Governor Tim Walz (R) listens during a press conference regarding new gun legislation at the Bloomington City Hall on August 1, 2024 in Bloomington, Minnesota. Walz is thought to be on a short list of potential Vice Presidential running mates for Democratic Presidential candidate and current Vice President Kamala Harris. (Photo by Stephen Maturen/Getty Images)
Nyitókép: Stephen Maturen/Getty Images

Megvan Kamala Harris alelnökjelöltje

Kamala Harris demokrata elnökjelölt kedden bejelentette, hogy Tim Walz minnesotai kormányzót kérte fel alelnökjelöltnek.

Hosszas találgatás és várakozás után kiderült, hogy Kamala Harris demokrata elnökjelölt Tim Walz minnesotai kormányzót választotta alelnökjelöltnek – írja a CNN alapján a Portflio.

A 60 éves politikus esélye a pozícióra az utóbbi napokban lőtt ki igazán, kezdetben ugyanis jóval valószínűbbnek tűnt, hogy Harris Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzót vagy Mark Kelly arizonai szenátort válassza.

Értesülések szerint a párt progresszív szárnya és a kongresszusi képviselők egy része erősen lobbizott Harrisnél, hogy a minnesotai kormányzót válassza alelnökéül.

A korábbi tartalékos katona, középiskolai tanár és futballedző, ám országosan kevésbé ismert Walz azzal hívta fel magára a Harris-kampány és a média figyelmét, hogy az utóbbi hetekben kitartóan kritizálta Donald Trumpot és alelnökjelöltjét, J. D. Vance-t, őket és politikájukat „furcsának” bélyegezve.

(Cikkünk frissül.)

Címlapról ajánljuk

10 másodpercre volt az olimpiai elődöntő a női kézilabda-válogatottnak

Az olimpiai selejtezőben legyőzött, de fizikailag nagyon erős svéd válogatottal játszott a magyar női kézilabda-válogatott Lille-ben. A tét az olimpiai elődöntőbe jutás volt, végig szoros küzdelemben maradtunk alul, és kiválóan játszott.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×